225/45 R17 téli gumi tesztek – a Continental és az Uniroyal a nyertes

225/45 R17 téli gumiFontos dolog tesztelni az abroncsokat, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen gumiabroncsot visel a kerekünk. Talán ez most kissé furcsán hangzik, pedig nem hiába csinálnak minden évben több tesztet is, amelyeken az abroncsok teljesítményét különféle szempontok és tulajdonságok alapján vizsgálják. Így volt ez a 225/45 R17 téli gumi méreténél is, amely teszteredmények segítségével már könnyebben lehet választani a rengeteg abroncsminta közül.

2016.09.20

A legjobb középkategóriás 195/60 R15 téli gumi minták

195/60 R15 téli gumiHa mondjuk Ön egy kisebb, kompakt városi autóval rendelkezik, akkor szinte biztos, hogy a 195/60 R15 téli gumi az Ön autójának a tökéletes mérete. Ha éppen az idén szeretné kicserélni a téli gumit, akkor itt az ideje felkészülnie a kínálatból, megismernie a jobb és a rosszabb mintázatokat is, és megtudnia, hogy mitől jó, és mitől rossz egy gumiabroncs. Téli 195/60 R15 gumiabroncs kisokos itt és most.

2016.09.19

Olcsóbb vagy drágább 205/60 R16 téli gumi minta?

205/60 R16 téli gumiAutógumit vásárolna a télre? 205/60 R16 téli gumi méretre lenne szüksége, de azt sem tudja, hogy mégis hogy és hol kezdjen hozzá a kereséshez? Nem annyira egyszerű dolog laikusként eligazodni az egyes gumiméreteken, de érdemes a saját abroncsunk méretének jellegzetességeiről, és arról, hogy milyen gyártó abroncsai is illenek rá a téli és a nyári időszakban, kissé többet is megtudnunk. Ezek az információk már csak abban is segíthetnek, hogy a következő alkalommal, amikor abroncsot kell vásárolnunk, akkor tudjuk, hogy milyen tulajdonságokat is figyeljünk meg jobban.

2016.09.19

Teszteken a 165/70 R14 téli gumi minták – melyik a legjobb?

165/70 R14 téli gumiTalán a legtöbben már hallottak az ADAC-tesztekről, amely tökéletes méréseket követve mutatják be a különféle méretekre jellemző megfelelő és nem megfelelő gumiabroncsokat. Természetesen a téli abroncsokat is tesztelik, a 165/70 R14 téli gumi mintákról szerzett tapasztalatokat igaz, hogy 2012-ben mutatták be, de hát a gumik azóta sem változtak, maximum felkerült a listára néhány újabb darab.

2016.09.16

Ezeket a 185/60 R14 téli gumi mintákat érdemes választani

185/60 R14 téli gumiHamarosan elérkezik az idő, amikor mindenki, akinek a téli gumit újra kell cserélni, az ajtókon fog dörömbölni, hogy most szeretne új abroncsot vásárolni, aztán amikor megkérdezik tőle a boltban, hogy de mégis milyet, akkor már csak a tanácstalanság marad a lélegzetvételében. Merthogy a legtöbbünknek fogalmunk sincs arról, hogy milyen abroncsot is szeretnénk vásárolni, még csak egy kicsit sem vagyunk felkészülve abból, hogy mik közül válogathatunk.

2016.09.16
Az összes hír megtekintése

Bezár
225/45 R17 téli gumi tesztek – a Continental és az Uniroyal a nyertes

Sokszor nem is az ár az, ami meghatározza az autók minőségét, hiszen például pont ennek a méretnek a tesztelésénél történt meg, hogy az elsők között kapott helyet egy ... ...

A legjobb középkategóriás 195/60 R15 téli gumi minták

Milyen gumiméret és milyen típus a városi kisautókra? 195/60 R15 téli gumi egy teljesen átlagos méretnek számít a városi kisautók körében, nagyon sokaknak erre a méretre van ... ...

Olcsóbb vagy drágább 205/60 R16 téli gumi minta?

A 205/60 R16 téli gumi minta például elsősorban a nagyobb testű autókra fog kelleni, hiszen ez a nagyobb városi autók szerelt gyári mérete. ...

Információk a téligumi jellemzőiről

Téligumi webshopA téligumi futófelülete kifejezetten a havas, latyakos útviszonyokra van kialakítva, sűrű, kisméretű lamellái pedig a megfelelő tapadást és úttartást biztosítják. Anyagkeveréke is jelentősen eltér a nyári változattól, hiszen a szilika összetételnek köszönhetően a téligumi lágy és puha marad még a hideg körülmények között is. A mély kapaszkodóblokkok szintén a biztonságos közlekedést hivatottak szolgálni akkor is, ha a hőmérséklet akár jóval hét fok alá csökken.

Mikor ajánlott a téli gumi használata?

A késő őszi-téli időszakban a 7 Celsius fok beköszönte után már mindenképpen javasolt a téli gumi, ugyanis a nyári abroncs mind futófelületi kialakítása, mind anyagösszetétele miatt teljesen alkalmatlan ekkortól a biztonságos közlekedésre.

Melyek a téligumi jelölések?

Egészen egyszerűen csak meg kell vizsgálni, ugyanis szerepel rajta. A téligumi M&S jelzéssel van ellátva, ami az angol sár és hó szavakra utal. Amennyiben négy évszakos gumival van dolgunk, akkor emelet az "All season" kifejezés is helyet kap rajta.

Biztonságos a téli gumi nyáron?

Bár a téligumi nem kifejezetten veszélyes a nyári használat alkalmával, de tény, hogy nem ezekre a viszonyokra lett kialakítva, s ez meg is látszik viselkedésén. Nem csak sokkal zajosabb, de gazdaságossági szempontokból sem bizonyul a legjobb választásnak nyáron. Az erőteljes kopás miatt sokkal rövidebb élettartammal számolhatunk, s könnyen lehet, hogy a tél közeledtével új szett beszerzése válik majd szükségessé.

Hány téligumi felszerelés javasolt?

Nem érdemes takarékossági szempontok miatt csak két abroncsot lecserélni. Fékezésnél mindenképpen balesetveszélyes lehet, még akkor is, ha gyakorlott sofőrről van szó. Hátsókerék meghajtás alkalmával viszont minden körülmények között ajánlott a négy téli gumi használata.

Vissza a lap tetjére