Téli közlekedés Ford Focussal: központban a téli gumi!

Ha próbált már nyári gumival a téli havazás közepette közlekedni, akkor pontosan tudja, miért hangsúlyozzák a szakemberek évről-évre a gumicsere fontosságát. Mindegy, hogy a cél Ford Focusra téligumi vásárlás, vagy más márka mellé az ideális szett megtalálása, abban egyetértenek a legtöbben, hogy a biztonságos közlekedés múlik a megfelelő választáson. Ugyan sokak számára fontos az ár, de a silány minőségű, havas, latyakos utakon elégtelenül teljesítő gumikkal többet árthatunk, mint használhatunk. Hasonló a helyzet akkor is, ha a profilmélység eléri a kritikus 4 mm-t. Nézzük, miért fontos, hogy legkésőbb novemberben már mindenképpen a téli szett kapjon helyet a Focus-osok autóján is!

Ford Focusra téligumi

2016.10.13

Hankook a biztonság és a megfizethetőség szolgálatában

A téli gumik cseréje már nem várathat sokáig magára, ezért nagyon fontos, hogy időben rendelkezésre álljon a minden szempontból megfelelő szett. Legtöbben szeretnénk olcsón megúszni az évszakváltáskor aktuálissá váló gumicserét, de a minőségről sem érdemes lemondani ennek érdekében. Az olcsó Hankook téligumi remek alternatívát jelenthet akkor, ha kimagasló minőséget szeretnénk kapni a pénzünkért, de ugyanakkor a megfizethetőség sem elhanyagolható szempont. A szakemberek minden évben hangsúlyozzák, hogy a gumicserén tulajdonképpen a biztonságos közlekedés múlhat. Ha tehát tartósan hét fok alá süllyed a hőmérséklet, akkor mindenképp gondoskodni kell a cseréről. Nézzük, miért érdemes a világhírű Hankook márka mellett letenni a voksot akkor is, ha a télre való felkészülésről van szó!

olcsó Hankook téligumi

2016.10.13

Michelin téligumik: biztonság mindenekfelett!

A Michelin 1889 óta van jelen abroncsaival a világban és szolgálja a színvonalas autózás élményét. A vevők és az emberek tiszteletben tartása mellett a környezettudatosság is rendkívül fontos szempontnak számítanak a Michelin csoport működése során. A legerősebb márkanevek között szereplő Michelin Alpin téligumi is egy azok közül a fejlesztések közül, melyek a biztonságos közlekedést célozzák. Ennek érdekében a kutatási-fejlesztési részlegek szakemberei valós körülmények közötti tesztelésekkel és a lehető legnagyobb szakértelemmel igyekeznek tenni. A maximális odafigyelésre szükség is van, hiszen a téli útviszonyok közötti közlekedés bizony megköveteli, hogy csak a legjobb minőségű szett kerüljön felszerelésre a gépjárműre. A hó, a jég, a latyak és a rendszeresen jelen levő nedvesség komoly kihívások elé állítják a gumikat, ráadásul a megfelelő tapadásról is gondoskodni kell. A Michelin családi autókra, egyterűekre és városi autókra egyaránt kiválóan alkalmas típusa maximálisan eleget tesz a felé támasztott követelményeknek.

Michelin Alpin téligumi

2016.10.13

A gumicsere valóban életet menthet!

Vannak olyan területek az autóhasználattal kapcsolatban, melyek még az akár több éve az utakon közlekedők számára is kérdésesek lehetnek. 

Tipikusan ilyen az, hogy mikor kell a téli gumit felrakni. A hét fokos szabályt a legtöbben ismerik, de amikor egyik nap még 25 fok van, a másik reggelen pedig akár 0 fok környéki hőmérsékletet lehet mérni, úgy igencsak nehéz kiválasztani a cseréhez a megfelelő időpontot. Hegyvidéki környéken, vagy ha a gépjárművet rendszerint csak hajnalban és a szintén hideg esti órákban használjuk, úgy már korábban is aktuálissá válhat a téli gumi használata, de alapvetően nem érdemes a cseréhez túl korai időpont mellett dönteni. Nézzük, miért!

 

2016.10.04

BMW-vel az utakon - Télen is biztonságosan!

275/45R20 téligumiBiztonságban elérni az úti célt. Nem más ez, mint minden autós vágya, aki az utakra gurul. A téli hónapok, a jeges utak, a havas, ködös, szeles körülmények azonban igencsak próbára teszik mind a sofőröket, mind a gépjárműveket. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy biztosan balesetveszélyes szituációkra kellene felkészülni, hiszen az autó megfelelő karbantartása és persze az évszakhoz ideális gumik használata már nagyon sokat segíthet a biztonságos közlekedés megvalósításában. A téli gumi BMW-re is elmaradhatatlan, s talán teljesítményéből adódóan még jobban oda kell figyelni a gumik megfelelő megválasztására.

2016.10.04
Az összes hír megtekintése

Bezár
Téli közlekedés Ford Focussal: központban a téli gumi!

Hét fok a vízválasztó Elsőként is azt tisztázzuk, hogy mikor kell lecserélni a nyári gumit. ...

Hankook a biztonság és a megfizethetőség szolgálatában

Megbízható minőség elérhető áron A téligumik piacán a Hankook egyedülálló helyet foglal el, hiszen elérhető áron kínál kimagasló minőséget. ...

Michelin téligumik: biztonság mindenekfelett!

Michelin Alpin téligumi: biztonság és stabilitás A világhírű Michelin Alpin téligumi népszerűségét főként annak köszönheti, hogy egyedülálló kialakításával ... ...

Információk a téligumi jellemzőiről

Téligumi webshopA téligumi futófelülete kifejezetten a havas, latyakos útviszonyokra van kialakítva, sűrű, kisméretű lamellái pedig a megfelelő tapadást és úttartást biztosítják. Anyagkeveréke is jelentősen eltér a nyári változattól, hiszen a szilika összetételnek köszönhetően a téligumi lágy és puha marad még a hideg körülmények között is. A mély kapaszkodóblokkok szintén a biztonságos közlekedést hivatottak szolgálni akkor is, ha a hőmérséklet akár jóval hét fok alá csökken.

Mikor ajánlott a téli gumi használata?

A késő őszi-téli időszakban a 7 Celsius fok beköszönte után már mindenképpen javasolt a téli gumi, ugyanis a nyári abroncs mind futófelületi kialakítása, mind anyagösszetétele miatt teljesen alkalmatlan ekkortól a biztonságos közlekedésre.

Melyek a téligumi jelölések?

Egészen egyszerűen csak meg kell vizsgálni, ugyanis szerepel rajta. A téligumi M&S jelzéssel van ellátva, ami az angol sár és hó szavakra utal. Amennyiben négy évszakos gumival van dolgunk, akkor emelet az "All season" kifejezés is helyet kap rajta.

Biztonságos a téli gumi nyáron?

Bár a téligumi nem kifejezetten veszélyes a nyári használat alkalmával, de tény, hogy nem ezekre a viszonyokra lett kialakítva, s ez meg is látszik viselkedésén. Nem csak sokkal zajosabb, de gazdaságossági szempontokból sem bizonyul a legjobb választásnak nyáron. Az erőteljes kopás miatt sokkal rövidebb élettartammal számolhatunk, s könnyen lehet, hogy a tél közeledtével új szett beszerzése válik majd szükségessé.

Hány téligumi felszerelés javasolt?

Nem érdemes takarékossági szempontok miatt csak két abroncsot lecserélni. Fékezésnél mindenképpen balesetveszélyes lehet, még akkor is, ha gyakorlott sofőrről van szó. Hátsókerék meghajtás alkalmával viszont minden körülmények között ajánlott a négy téli gumi használata.

Vissza a lap tetjére