A hangos a nyári gumi okai

A legtöbb autós általában a téli gumi cserét követően szokott panaszkodni arra, hogy túl hangossá váltak a lényegesen jobban tapadó és puhább abroncsok, ellenben gyakran belefuthatunk a hangos nyári gumi problémájába is. Ennek az oka nagyon sokféle lehet, és mivel összetett problémák is állhatnak a háttérben, ezért érdemes alaposabban is körbejárni ezt a témát.

2016.05.23

Miként zajlik egy nyári gumi ADAC tesztje?

Az autótulajdonosok többsége a leginkább megbízható gumitesztnek minden kétséget kizáróan a német autóklub által rögzítetteket tartja, ennek megfelelően egy nyári gumi adac tesztje minden esetben a lehető legpontosabb és leginkább mérvadó, ha dönteni kell. Mindez nem véletlen, hiszen a németek már több mint negyven éve gyártják megszakítás nélkül tesztjeiket, ezáltal óriási tapasztalattal rendelkeznek, és bejáratott rendszerük is van a megfelelő tesztekre.

2016.05.18

Meddig megfelelő egy nyári gumi profilmélysége?

A nyári gumi profilmélysége kis túlzással az egyik legfontosabb tényező abban az esetben, ha szeretnénk megállapítani egy abroncsról azt, hogy biztonságos-e még a használata, vagy sem. Értelemszerűen minél kopottabb egy gumi, annál kisebb a tapadása, és minél mélyebb árkokkal rendelkezik, annál jobb esélyeink vannak arra, hogy egy élesebb helyzetben vagy egy csúszósabb, esetleg vizesebb útszakaszon meg tudjuk fogni az autót egy kisodródáskor.

2016.05.13

Nyári gumi télen, avagy a világ legnagyobb őrültsége

Ha valaki úgy véli, hogy a nyári gumi télen is megfelelő a közlekedéshez, az alighanem élete legnagyobb tévedésében van, hiszen az abroncsgyártók nem véletlenül osztják külön téli és nyári szettekre az általuk gyártott gumikat. Tény és való, hogy akadnak úgynevezett négy évszakos abroncsok, ám ezek rendszerint csak átmeneti megoldás gyanánt alkalmazhatók, ám sem a legnagyobb melegben, sem a legnagyobb hidegben nem nyújtanak olyan tökéletes védelmet, mint egy az adott évszaknak dedikált abroncs.

2016.05.10

ADAC 2016 nyárigumi teszt

Mint mindig, a Német Autóklub idén is két méretben tesztelték a nyári gumiabroncsokat. A kisebb, kompakt városi autókra való méretben a 185/65R15-ös abroncsokat vizsgálták, míg a nagyobb teljesítményű autókra szánt méretben a 225/45R17-es méretű gumik versenyeztek. 

2016.02.26
Az összes hír megtekintése

Bezár
A hangos a nyári gumi okai

A hangos nyári gumi egyik legáltalánosabb problémájaAmennyiben hangos nyári gumival futunk össze, akkor elsőként azt kell nyilvánvalóvá és egyértelművé tenni, hogy pontosan milyen ... ...

Miként zajlik egy nyári gumi ADAC tesztje?

De hogyan történik egy nyári gumi adac tesztje?Sokan izgatottan bújják a különféle gumiteszteket, azonban bizonyára elgondolkoztak már azon, hogy pontosan mi is történik egy nyári gumi adat tesztje során, ... ...

Meddig megfelelő egy nyári gumi profilmélysége?

Miért is fontos a megfelelő profilmélység?A nyári gumi profilmélysége azt jelenti, hogy a rajta megtalálható kisebb-nagyobb árkok és barázdák még milyen mélyen húzódnak meg a gumi ... ...

Vissza a lap tetjére