Viharban hogyan vezessünk?

A globális felmelegedés hatására egyre több nyári viharról kapunk hírt Európa szerte, és már hazánkban sem ritkák az erőteljes széllökésekkel, jégesővel égszakadásokkal tarkított viharok. Kézenfekvő tehát ha autósként mi is alaposabban felkészülünk az ilyen sok esetben hirtelen támadó viharos időjárási körülményekre, az alábbiakban 13 pontban részletezzük a felkészülés helyes lépéseit.

 

2014.07.23

A nyári szezonban mire figyeljünk oda az autón?

Ősszel és télen mindig tele vannak az autós internetes oldalak, hogy mire kell különös figyelmet fordítanunk, hogy a hideg időszakban is problémamentesen használhassuk az autóinkat, de mi van a nyári szezonnal? Nyáron semmire nem kell figyelnünk?

A régi autósok még emlékszenek, hogy minden nyári szezon elején le kellett cserélni a motorolajat magasabb viszkozitású kenőanyagra, és néhány gépkocsin szükséges volt a hűtőrendszer átállítása is.

 

2014.07.16

Használt autó vásárlása esetén a gumiabroncsok ellenőrzését se felejtse el!

Ma már korántsem elég (igaz, régen sem volt az) megrugdosni a gumikat használt autó vásárláskor, a dörzsölt vásárló alaposan meggyőződik a gumik állapotáról is, hiszen egy teljes garnitúra lecserélése például egy éven belül nem kis összeg, főleg ha nem is kalkulált ezzel valaki. Meg kell tekinteni a kopás szintjét, és hogy nem sérültek e a abroncsok. Sose felejtsük el azt, hogy a négy gumi az egyetlen kapcsolata az autónak a talajjal, ami azt jelenti, hogy a biztonság szempontjából alapvető szerepük van.

2014.07.09

Milyen esetekben ne üljön a autó volánja mögé?

Bárhová is indul útnak, a legfontosabb szempont mindig az legyen, hogy közlekedésben teljes figyelemmel, tiszta fejjel biztonságosan tudjon részt venni. Az autó egy nagyon veszélyes üzem, ezt sokan hajlamosak figyelmen kívül hagyni, csak az lebeg a szemük előtt, hogy mihamarabb oda szeretnének érni valahova, pedig ezt csak másodlagos szempont lehet a biztonság mögött.

2014.07.02

8 tipp a gumiabroncsok élettartamának meghosszabbításához

Minden bizonnyal mindenki szeretné, hogy autójának gumijait a lehető leghosszabb ideig tudná használni, ezzel egyrészt megkímélné a pénztárcáját a túl gyakori gumivásárlásoktól, másrészt az idejét a túl gyakori gumicseréktől. De mivel is lehetne meghosszabbítani a gumiabroncsok élettartamát, ebben a cikkben erre próbálunk választ adni.

 

2014.06.25
Az összes hír megtekintése

Bezár
Viharban hogyan vezessünk?

Hosszabb utazásokat mindig célszerű előre megtervezni, interneten nézzünk utána, hogy milyen időjárási körülmények várhatnak ránk az utazás ideje alatt, és ha vihart jeleznek előre, ... ...

A nyári szezonban mire figyeljünk oda az autón?

Ma már szerencsére ez a múlté, a mai motorolajok már mindkét szezonban tökéletesen működnek, és a motor hűtését biztosító rendszer állítgatására sincs szükség. ...

Használt autó vásárlása esetén a gumiabroncsok ellenőrzését se felejtse el!

Egy használt autónál még abban sem lehetünk biztosak, hogy a helyes méretű és típusú abroncsokat szerelték fel az autóra. ...

Vissza a lap tetjére