Ezért lehet veszélyes a téli gumi nyáron

 

A legutóbbi statisztikák alapján Magyarországon még mindig nagyon sok a felelőtlen autós, minden tízedik tulajdonos ugyanis spórolás vagy más okból kifolyólag nyáron is téli gumikkal közlekedik, amivel kapcsolatban a legnagyobb baj az, hogy szerintük ezzel egyáltalán nincsen semmiféle probléma. Márpedig van, hiszen bár sokan nincsenek tisztában vele, de veszélyes a téli gumi nyáron! A téli abroncsokat ugyanis nem azért cseréljük le a meleg időszakban, mert ez az előírás, vagy mert ezt csinálja más is, sokkal inkább azért, mert mindkét gumiváltozat a maga időszakában nyújtja a legmegfelelőbb biztonságot, így talán furcsa lehet ezt hallani, de a meleg aszfalton a téli gumi hasonlóan veszélyes, mint télen a nyári változat.

 

2015.07.31

Téli gumi nyári gumi különbség – valóság vagy városi legenda?

téligumi nyárigumiA téli gumi nyári gumi különbsége sokak szerint nem több, mint pusztán egy városi legenda, egy olyan, az autósok között célzottan elterjesztett tévhit, ami arra kényszeríti a tulajdonosokat, hogy vásároljanak maguknak télre és nyárra is külön gumi szettet. A tapasztalatlan sofőrök nyilvánvalóan még bedőlnek ennek a butaságnak, aki azonban próbált már nagy melegben téli gumival, esetleg éppen fordítva, télen nyári gumival autózni, az biztosan tudja, hogy a valóság, a tények és a gyakorlat egészen mást mutat, ezáltal igenis óriási különbségek vannak a két változat között. Mindez pedig egyáltalán nem merül ki a jelölésekben, hanem az anyagösszetételt, sőt a mintázatot és a gyártástechnológiát tekintve is találhatunk komoly különbségeket.

 

2015.07.28

Biztonságos közlekedés nyáron is

Évszakváltáskor rendszerint felhívják szakembereink a figyelmet a gumicserére, de sokan csak előkapják a garázsból a tavalyit, és ügyelnek annak általános állapotára, profilmélységére. Pedig bizonyított tény, hogy ezeken akár a közlekedés biztonsága is múlhat, éppen ezért elhanyagolni a témát semmiképpen nem szabad.

2015.07.22

Bridgestone nyárigumi teszt

A legkülönfélébb autók számára alkalmas Turanza ER30 mintázatú Bridgestone nyárigumi teszt eredményei is bizonyítják, hogy remekül használható a középkategóriás családi szedánokon és egyterűeken keresztül egészen a nagy teljesítményű sportkocsikig. Az abroncsot eredeti első szerelésként használják a Porsche Cayenne, Mazda Miata és a BMW 325i gépkocsikon.

2015.07.08

Continental nyárigumi teszt

A túrabroncsok használói körében nagy nevet szereztek a Conti Premium abroncsok, most a Conti Premium Contact 2 gumiabroncs jellemzőit nézzük át a Continental nyárigumi teszt eredményei alapján. A speciális anyagokat használó és rendkívül korszerű fejlesztésekkel kialakított nyárigumi kiváló nyári túra teljesítményt minden típusú autónak, legyen az például kupé, crossover, vagy kombi. Olyan népszerű autókon alkalmazzák első szerelésű abroncsként, mint a Mini Cooper vagy a Volkswagen GTI, és még sokan mások.

2015.07.05
Az összes hír megtekintése

Bezár
Ezért lehet veszélyes a téli gumi nyáron

Hogy miért is veszélyes a téli gumi nyáron? Erre a kérdésre csak és kizárólag akkor érthetjük meg a választ, amennyiben tisztában vagyunk azzal, hogy mi a legfontosabb különbség ... ...

Téli gumi nyári gumi különbség – valóság vagy városi legenda?

 A téli gumi nyári gumi különbségei A téli gumi nyári gumi különbségei tehát néhány általánosságban ismert és elfogadott állásponttal ... ...

Biztonságos közlekedés nyáron is

Gumicsere - de mikor?A hitelmindenkinek. ...

Vissza a lap tetjére