A Pirelli bizonyult a legjobbnak az Auto Bild téli gumi tesztjén

Közeledik a tél, ezért egyre-másra jönnek a téli gumikat nagyító alatt vizsgáló, majd megizzasztó tesztek. Most az Auto Bild állt elő egy gigantikus méretű téli gumi teszttel, ahol nem kevesebb, mint 50 modellt rangsoroltak.

Az Auto Bild a közép és felsőkategóriában, valamint az egyterűeknél kedvelt 225/50 R17-es kategóriában nézett körül. Ha már ott volt, akkor kétfordulós kihívást is szervezett, amely a nedves, illetve havas burkolaton való fékutat hivatott vizsgálni. A teszt érdekessége, hogy, aki nem jutott be az első körben a legjobb 20 közé, az nem mutathatta meg azt, hogy miként vitézkedne havas körülmények között.

2014.11.25

Amit a nyári gumikról tudni kell

A gumivásárlás minden autós életében fontos pillanat, hiszen egy új gumi olyan, mintha új cipőt vennünk magunknak, ezáltal hosszú időre szól. Éppen ezért egy kisokos mindig jól jön azzal kapcsolatban, hogy mit kell tudnunk például a nyári gumiról! Sokan alapjáraton már azt sem tudják, hogy miért is kell tulajdonképpen a nyári gumi? A téli és a nyári abroncsok közötti legalapvetőbb különbség, hogy más gumikeverékből és más bordázattal készülnek, hogy így alkalmazhassák őket az egyes évszakokhoz. 

2014.11.21

Milyen teendőid vannak hosszabb utazás előtt az autód gumiabroncsaival?

Köztudott, hogy hosszabb utazások előtt mindenképpen javasolt elvégeztetni a gépjármű műszaki állapotának vizsgálatát. Igen ám, de azt már csak kevesebben tudják, hogy az autó gumiabroncsit is javasolt megnézetni, ellenőriztetni, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések az utazás során. A megfelelő guminyomás, valamint a gumiabroncsok állapota ugyanis, nagyon fontos annak érdekében, hogy biztonságosan lehessen közlekedni a hosszabb utakon is. Utazás során soha sem tudhatjuk azt, hogy mikor ered el az eső, így az autógumiknak olyan állapotban kell lenniük, hogy az esetleges aquaplaning, vagyis a veszélyes felúszás esetén is biztonságosan tudjunk autózni. 

2014.11.19

Milyen hatásuk van a gumiabroncsoknak az autó üzemanyag fogyasztására?

Sok vezető nincs tudatában annak, hogy egy jól megválasztott autógumi segítségével akár jelentősen csökkenteni lehet az autó üzemanyag fogyasztásának mértékét is. Egyáltalán nem mindegy tehát az, hogy a gépjárműre milyen autógumit szereltetünk fel! Egy autónak, az úton való haladása közben folyamatosan le kell küzdenie a gördülési ellenállást. A gördülési ellenállás nem más, mint a súrlódási ellenállás, ami az út és a kerekek között jön létre haladás közben. 

 

2014.11.14

Nyomasztó német fölény az ADAC téli gumi tesztjén

Az ADAC 2014-ben is megrendezte a téli gumik „olimpiáját”, amelyre 32+4-en neveztek be. Igaz a szintet a 36-ból összesen nyolc delikvens tudta megugrani.

 

Az ADAC Németország és Európa legnagyobb autóklubja, amely 18 millió tagot számlál. A messze leghíresebb, 1903-ban alapított szervezet eközben komoly válságba került, mert a Sárga angyal szavazáson bizonyíthatóan manipulálták a számokat (nem a végeredményt). 

2014.11.11
Az összes hír megtekintése

Bezár
A Pirelli bizonyult a legjobbnak az Auto Bild téli gumi tesztjén

  Nedves utakon rémisztőek voltak a különbségekTalán még magukat a tesztelőket is meglepte az a fajta szakadék, amely a mezőny eleje és vége között tapasztaltak. ...

Amit a nyári gumikról tudni kell

A nyári gumikeverék például tipikusan 7 fok feletti hőmérsékletekhez a legideálisabb, de természetesen a legnagyobb melegekben teljesít a legjobban, hiszen ekkor mondhatni maximális tapadást biztosít ... ...

Milyen teendőid vannak hosszabb utazás előtt az autód gumiabroncsaival?

A törvény által előírt profilmélységet mindenképpen be kell tartani, sőt az a legokosabb dolog, ha a minimális értéket jóval meghaladja az autónk gumiabroncsának profilmélysége, hiszen ebben az ... ...

Vissza a lap tetjére