Már Finnországban teszteli téli gumiabroncsait a Goodyear is!

Goodyear Arctic CenterA jelek szerint az egyre feltörekvőbb, és egyre jobb teljesítményre képes Goodyear a jövőben alaposabban is szeretne betörni a téli gumik piacára, ezen felül pedig megszorongatni a szegmensben az egyik legjobbnak tekinthető Nokian gyártót, amivel kapcsolatban az egyik első lépésük az, hogy megnyitották első téli tesztpályájukat a zord Finnországban, ahol mindig valósághű körülmények között tudják tesztelni legújabb fejlesztéseiket.

2015.01.28

Négy évszakos gumit vagy téli gumit válasszunk havas útszakaszokra?

Négy évszakos gumit vagy téli gumit válasszunk?Nagyon sok autós még mindig úgy kíván spórolni járulékos költségein, hogy külön téli vagy nyári gumi helyett inkább négy évszakos abroncsot választ autójára. Noha egyre kevesebben gyártanak már ilyen gumikat, sokan mégsem értik meg, hogy az efféle abroncsok inkább csak átmenetileg, egyfajta kényszermegoldásként használhatók csak, hiszen hiába nevezik négy évszakos abroncsnak, összességében szélsőséges körülmények között nem állja meg a helyét – legalább a magyar időjárási viszonyokban.

2015.01.27

A téli gumi még nem minden!

Téli gumiA téli gumi az egyik legfontosabb kiegészítő abban az esetben, ha szeretnénk autónkkal biztonságosan közlekedni a leghidegebb időben, extrémen síkos útviszonyok között is. A téli gumi azonban összességében még nem minden, ez az abroncstípus ugyanis nem jogosít fel minket arra, hogy jeges vagy havas úton száguldozzunk, mindössze csak megadja számunkra a lehetőséget, hogy a megfelelő sebesség megválasztása mellett maximális biztonságban érezhessük magunkat a gépjárműben.

2015.01.26

Szegecselt téligumi a még jobb jeges tapadás érdekében

Az északi területeken és a magasabb hegyvidéki tájakon a vezetőknek szükségük lehet az éghajlat jellegzetességei miatt eljegesedett utakon egy olyan pluszra, amit sem a jeges felületekre tervezett téligumik, sem a hólánc nem tud jól megoldani, és ez a plusz jelenleg csak a szegecselt futófelületű téli abroncsokban érhető el. Több prémium gyártó is épít főként a az extrémebb téli időjárási körülményekre tervezett téli abroncsok futófelületébe opcionálisan fém szegecseket. Mivel a szögek károsíthatják az útfelületet, bizonyos helyeken betilthatják a használatát az szegecselt abroncsoknak. Most nézzünk néhány ilyen típusú abroncsot.

2015.01.23

Szegecselt Cooper Discoverer M + S a fokozott tapadásért havon és jégen

Szegecselt Cooper Discoverer M + S A Discoverer M + S téligumi típust úgy tervezték, hogy fokozott szintű tapadást és úttartást nyújtson a havas, jeges és egyéb rideg téli útviszonyok közötti közlekedés során. Az abroncs futófelületén több tucat szegecs segíti a nagyon csúszós felületeken való biztonságos haladást, a kifejlesztése során odafigyeltek arra, hogy ezt a nagy teljesítményű téli abroncsot SUV autókra, pickupokra, crossoverekre, és haszongépjárművekre is fel lehessen szerelni, és ezekkel a járművekkel a legnehezebb és legcsúszósabb téli időjárás során is tovább lehessen közlekedni. Azonban arra oda kell figyelni, hogy a szegecsek a csupasz aszfalttal lehetőleg soha ne érintkezzenek.

 

2015.01.22
Az összes hír megtekintése

Bezár
Már Finnországban teszteli téli gumiabroncsait a Goodyear is!

A Goodyear a Dunlop cégóriással közösen nyitotta meg impozáns teljesítményét, aminek az Arctic Center nevet adta, amit az Északi sarkkörtől 300 kilométerre északra helyeztek el, Ivalo városa mellett ... ...

Négy évszakos gumit vagy téli gumit válasszunk havas útszakaszokra?

Felénk ugyanis nyáron gyakran túl meleg van, télen pedig akár napokig vagy hetekig is lehetnek havasak, jegesek, de mindenképpen csúszósak az utak a kemény mínuszok mellett. ...

A téli gumi még nem minden!

Ehhez azonban tudnunk kell néhány alapszabályt, amelyek betartása elengedhetetlen ahhoz, hogy eljussunk egyik pontból a másikba. ...

Vissza a lap tetjére