Hankook Ventus Prime 2: a legjobbak már a célkeresztben

A Hankook nem rejti véka alá. Ők már évek óta azon dolgoznak, hogy a prémiumkategóriában egy olyan modellt tegyenek le az asztalra, amely tönkreveri a konkurenciát. A Ventus Prime 2 egy tökéletes kezdet lehet.

A dél-koreaiak pár éve folyamatosan jelzik, hogy velük számolni kell a legjobbak között is. A Ventus Prime sorozat második tagja már ebben a szellemben került a boltok polcaira. És valóban, ez a gumikeverék bármikor felveszi a versenyt az autógumi piacot dominálókkal. Legyen szó a Dunlopról, a Goodyear-ről, Bridgestone-ról vagy éppen a Pirelli, Continental kettőséről, a Hankook gumikeveréke szépen helytáll köztük.

 

2014.12.19

Bridgestone Turanza T001: na, így kell üzemanyagot spórolni!

Az autógumigyárak az utolsó évtizedekben robbantottak igazán. Mert ezen időszak alatt megsokszorozódott a személyautók száma a világban, és ez egy csapásra növekedési pályára állította őket.

Ebből a tortából nem mindenki részesedik egyformán, de a Bridgestone-nak biztosan nincs oka panaszra. Az 1931-ben alapított gyár hasítja ki a legnagyobb szeletet a már említett süteményből. Mögötte olyan nevek sorakoznak szépen libasorban, mint a Michelin, a Continental és a Pirelli. A Bridgestone márkanév mindenhol ismerősen és jól cseng. Több éven keresztül meghatározó szereplői voltak a Formula-1-nek is, ahol, mint abroncsbeszállító 244 versenyen látták el különféle gumikeverékekkel a csapatokat.

A Bridgestone neve ma már összeforrt a magas minőséggel, alacsony fogyasztással és ennek ékes példája a Bridgestone Turanza T001. Igaz a több éves konstrukció ma már sok helyen lemaradt a konkurenciától, de a maga idejében közvetlenül ott toporgott az élbolyban.

 

2014.12.16

Goodyear UltraGrip 8 Performance: nem jobb, más

Az amerikai Goodyear hosszú évtizedek óta meghatározó szereplője az autógumi piacnak. Három évvel ezelőtt az UltraGrip 8-cal megrengették a piacot, ugyanez az UltraGrip 8 Performance modellel már csak korlátozottan sikerült.

Mielőtt ellapozna bárki is, szó sincs róla, hogy az új fejlesztés nem lépett sok mindenben előre.        A Performance egyszerűen nem egy egyedülálló konstrukció, hanem csupán egy ráncfelvarrás. Nem is szánták másnak. A Goodyear mindent megtett annak érdekében, hogy a hóban, latyakban egy még jobban irányítható gumiabronccsal örvendeztesse meg a vásárlóit. Ez pedig maximálisan sikerült.

A második vállalásuk, amely az üzemanyag-fogyasztás csökkentésére irányult, már zavarosabb képet mutat. Ha szigorúak vagyunk, azt is írhatnánk, hogy az nem jött össze.

2014.12.13

A magyar utakra kiváló választás lehet a Hankook Winter iCept RS

A Hankook itt nálunk, Dunaújvárosban építette fel első európai gyárát, amely sok száz embernek ad munkalehetőséget a térségben. Ráadásul 2011-ben egy olyan gumikeverékkel álltak elő, amelyet bátran ajánlhatunk mindenkinek, aki Magyarországon téli gumit keres a zord időszakra.

A Winter iCept RS-sel a Hankook pontosan azt a réteget célozta meg, akik nem akarnak semmi különöset, hanem egyszerűen egy mérsékelt, szélsőségektől mentes zónában nyugodtan, biztonságosan szeretnének haladni négykerekűjükkel. Legyen az kis városi jármű, kompakt vagy közepes limuzin, esetleg kombi illetve egyterű.

Ám ez ne tévesszen meg senkit. Az, hogy nem szélsőséges viszonyokra tervezték ezt a téli gumit, az nem jelenti azt, hogy nem állja meg a helyét bárhol. Száraz, nedves, latyakos, sőt havas körülmények között is tökéletes biztonságot nyújt.

 

2014.12.09

Michelin Alpin A4: a valaha létezett egyik legjobb gumikeverék

A Michelin az egyik legismertebb gumiabroncsgyártó a világon. A francia céget még 1889-ben alapították, és népszerűsége, azóta is töretlen. A szakma bizalmát is élvező vállalat 2010-ben az Alpin A4-gyel a fogyasztók kegyeibe is végleg beférkőzött.

Amikor egy embert arra kérünk, hogy soroljon fel három-négy igazán neves autógumigyárat, szinte biztosan az elsők között említené a Michelint.  A franciák a versenyzés elitkategóriájában, a Formula-1-ben is megjelentek és 1977 - 87, majd 2001 és 2006 között összesen 215 versenyen látták el a versenyautókat abroncsokkal. Az itt szerzett ismertség, valamint reklámfelület is jót tett a gumiemberről könnyen beazonosítható márkának.

2014.12.03
Az összes hír megtekintése

Bezár
Hankook Ventus Prime 2: a legjobbak már a célkeresztben

Egyre több helyen ott vannakA Hankook Tire a világ egyik legnagyobb forgalmú gumigyártó cége. ...

Bridgestone Turanza T001: na, így kell üzemanyagot spórolni!

Múlnak az évek, kopik az érdemA Bridgestone Turanza T001 a megjelenésekor rendszeres vendég volt a legnagyobb szakmai hírnévvel rendelkező autógumi teszteken, ám talán idén már kijelenthetjük, hogy a ... ...

Goodyear UltraGrip 8 Performance: nem jobb, más

Az UltraGrip 8-nál lehet jobb?Az első verzió kiválóságához nem is férhet kétség. Elég, ha az ember visszanéz 1-2 évvel ezelőtti teszteket. A Goodyear UG8 sokszor mindent vitt. ...

Vissza a lap tetjére