Amikor a téligumi 225/45 r17 sem elég

téligumi 225/45 r17 A téligumi 225/45 r17 tökéletesen felszerelve sem mindig elég a téli utakon. Nagyon fontos, hogy a téli vezetési ismeretekkel, gyakorlatokkal is tisztában legyünk.

2016.07.15

A megfelelő téli gumi méret választás nagyon fontos

téli gumi méret választás Gyakori kérdés a téli időszakban a téli gumi méret választás. Vajon milyen méretű téligumival érdemes neki szaladni ennek az évszaknak? Általános vélekedés szerint a nyári abroncsoknál egy mérettel keskenyebbet érdemes választan.

2016.07.15

A helyes nyári gumi barázdamélység

A helyes nyári gumi barázdamélység kapcsán óriási tévhitek terjengnek az autósok között. Nem csak Magyarországon, hanem gyaníthatóan az egész világon ez a helyzet, hiszen a legtöbb helyen nem képezi a KRESZ részét az, hogy milyen profilmélységgel kell rendelkeznie egy abroncsnak, illetve amennyiben jogszabály is rögzíti mindezt, az vagy pontatlanul fogalmaz, vagy csak szimplán sokan félreértelmezik az egészet.

2016.06.14

A kopott nyári gumi büntetést vonhat maga után?

Kevesen vannak tisztában vele, márpedig nem csak a saját, hanem mások életét is veszélybe sodorják így, hogy olyan nyári abronccsal közlekednek az utakon, aminek profilmélysége már sokkal kisebb, mint 1,6 milliméter, ami nem csak azért probléma, mert életveszélyes, hanem azért is, mert a kopott nyári gumi büntetést vonhat maga után. Nyilván ennek megvan a maga szabálya, gyakran rendőrfüggő is a dolog, ellenben vannak olyan kitételek, amikor a büntetést nem kerülhetjük el.

 

 

2016.06.09

A nyári gumi ápolása

A nyári gumi ápolása rendkívül fontos abban az esetben, ha előre tudjuk, hogy az elkövetkezendő 1-2 éven belül nem fogunk olyan sok kilométert belehajtani a frissen vásárolt abroncsokba, hogy az máris csereéretté válik, ergo még 7-8 év múlva is szeretnénk, ha biztonságosan elvinne minket egyik pontból a másikba. Ha ezt szeretnénk a gyakorlatban is megvalósítani, akkor rendkívül fontos lesz, hogy a kérdéses abroncsokat megfelelően ápoljuk. Hogy mi ennek a módja?

2016.06.07
Az összes hír megtekintése

Bezár
Amikor a téligumi 225/45 r17 sem elég

Az új téligumi 225/45 r17 mellett mire érdemes még odafigyelni a téli időszakbanNéhány vezetési tanácsot próbálunk most adni, hiszen egy új gumi még nem biztos, hogy kiment bennünket a téli ... ...

A megfelelő téli gumi méret választás nagyon fontos

Mi alapján hozzuk meg a döntésünket a téli gumi méret választás kérdésével kapcsolatbanAz előző állításunk néhány kiegészítéssel igaz lehet. ...

A helyes nyári gumi barázdamélység

A nyári gumi barázdamélysége a jogszabályok tekintetébenMint már fentebb is elhangzott, a nyári gumi barázdamélységét a legtöbb országban, ennek megfelelően hazánkban is jogszabályok ... ...

Tudnivaló a nyárigumi összetételéről

Nyárigumi webshopKifejezetten a tavasztól őszig terjedő időszakra kerül kialakításra a nyárigumi, melynek anyagkeveréke keményebb a téli változatnál. Természetesen a futófelület mintázatában is különbségek észlelhetőek mind a nagyság, mind a zártság terén. A gyártók ezzel a magas hőmérséklet esetében is a nagy ellenállást, és a megfelelő tapadást kívánják biztosítani még gyors közlekedés alkalmával is.

Mikor döntsünk a nyári gumi mellett?

Elméletileg már a 7 Celsius fok elérése után lecserélhetjük a téli abroncsot, de ajánlott a nyárigumi felszerelésével megvárni, míg az idő hosszabb távon is megenyhül.

Milyen jelöléssel van ellátva a nyári gumi?

Elsősorban onnan különböztethető meg a nyári gumi a télitől, vagy a négyévszakos társaitól, hogy nem szerepel rajta sem a M&S jelzés, sem a következő feliratokkal nem találkozhatunk rajta: "All season", ill. "All weather".

Balesetveszélyes télen a nyári gumiabroncs?

Kifejezetten az! A nyárigumi összetétele és felületi kialakítása sem alkalmas arra, hogy a nedves, csúszós, jeges, havas útviszonyok között közlekedjünk vele. Már alacsony sebesség esetében is tapasztalható a rossz úttartás és a megfelelő tapadás hiánya. Bizonyos időjárási-, és útviszonyok között pedig akár életveszélyes is lehet, ha gépjárművünk nem az évszaknak megfelelő gumival van felszerelve.

Vissza a lap tetjére