225/45 R17 téli gumi tesztek – a Continental és az Uniroyal a nyertes

225/45 R17 téli gumiFontos dolog tesztelni az abroncsokat, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen gumiabroncsot visel a kerekünk. Talán ez most kissé furcsán hangzik, pedig nem hiába csinálnak minden évben több tesztet is, amelyeken az abroncsok teljesítményét különféle szempontok és tulajdonságok alapján vizsgálják. Így volt ez a 225/45 R17 téli gumi méreténél is, amely teszteredmények segítségével már könnyebben lehet választani a rengeteg abroncsminta közül.

2016.09.20

A legjobb középkategóriás 195/60 R15 téli gumi minták

195/60 R15 téli gumiHa mondjuk Ön egy kisebb, kompakt városi autóval rendelkezik, akkor szinte biztos, hogy a 195/60 R15 téli gumi az Ön autójának a tökéletes mérete. Ha éppen az idén szeretné kicserélni a téli gumit, akkor itt az ideje felkészülnie a kínálatból, megismernie a jobb és a rosszabb mintázatokat is, és megtudnia, hogy mitől jó, és mitől rossz egy gumiabroncs. Téli 195/60 R15 gumiabroncs kisokos itt és most.

2016.09.19

Olcsóbb vagy drágább 205/60 R16 téli gumi minta?

205/60 R16 téli gumiAutógumit vásárolna a télre? 205/60 R16 téli gumi méretre lenne szüksége, de azt sem tudja, hogy mégis hogy és hol kezdjen hozzá a kereséshez? Nem annyira egyszerű dolog laikusként eligazodni az egyes gumiméreteken, de érdemes a saját abroncsunk méretének jellegzetességeiről, és arról, hogy milyen gyártó abroncsai is illenek rá a téli és a nyári időszakban, kissé többet is megtudnunk. Ezek az információk már csak abban is segíthetnek, hogy a következő alkalommal, amikor abroncsot kell vásárolnunk, akkor tudjuk, hogy milyen tulajdonságokat is figyeljünk meg jobban.

2016.09.19

Teszteken a 165/70 R14 téli gumi minták – melyik a legjobb?

165/70 R14 téli gumiTalán a legtöbben már hallottak az ADAC-tesztekről, amely tökéletes méréseket követve mutatják be a különféle méretekre jellemző megfelelő és nem megfelelő gumiabroncsokat. Természetesen a téli abroncsokat is tesztelik, a 165/70 R14 téli gumi mintákról szerzett tapasztalatokat igaz, hogy 2012-ben mutatták be, de hát a gumik azóta sem változtak, maximum felkerült a listára néhány újabb darab.

2016.09.16

Ezeket a 185/60 R14 téli gumi mintákat érdemes választani

185/60 R14 téli gumiHamarosan elérkezik az idő, amikor mindenki, akinek a téli gumit újra kell cserélni, az ajtókon fog dörömbölni, hogy most szeretne új abroncsot vásárolni, aztán amikor megkérdezik tőle a boltban, hogy de mégis milyet, akkor már csak a tanácstalanság marad a lélegzetvételében. Merthogy a legtöbbünknek fogalmunk sincs arról, hogy milyen abroncsot is szeretnénk vásárolni, még csak egy kicsit sem vagyunk felkészülve abból, hogy mik közül válogathatunk.

2016.09.16
Az összes hír megtekintése

Bezár
225/45 R17 téli gumi tesztek – a Continental és az Uniroyal a nyertes

Sokszor nem is az ár az, ami meghatározza az autók minőségét, hiszen például pont ennek a méretnek a tesztelésénél történt meg, hogy az elsők között kapott helyet egy ... ...

A legjobb középkategóriás 195/60 R15 téli gumi minták

Milyen gumiméret és milyen típus a városi kisautókra? 195/60 R15 téli gumi egy teljesen átlagos méretnek számít a városi kisautók körében, nagyon sokaknak erre a méretre van ... ...

Olcsóbb vagy drágább 205/60 R16 téli gumi minta?

A 205/60 R16 téli gumi minta például elsősorban a nagyobb testű autókra fog kelleni, hiszen ez a nagyobb városi autók szerelt gyári mérete. ...

Tudnivaló a nyárigumi összetételéről

Nyárigumi webshopKifejezetten a tavasztól őszig terjedő időszakra kerül kialakításra a nyárigumi, melynek anyagkeveréke keményebb a téli változatnál. Természetesen a futófelület mintázatában is különbségek észlelhetőek mind a nagyság, mind a zártság terén. A gyártók ezzel a magas hőmérséklet esetében is a nagy ellenállást, és a megfelelő tapadást kívánják biztosítani még gyors közlekedés alkalmával is.

Mikor döntsünk a nyári gumi mellett?

Elméletileg már a 7 Celsius fok elérése után lecserélhetjük a téli abroncsot, de ajánlott a nyárigumi felszerelésével megvárni, míg az idő hosszabb távon is megenyhül.

Milyen jelöléssel van ellátva a nyári gumi?

Elsősorban onnan különböztethető meg a nyári gumi a télitől, vagy a négyévszakos társaitól, hogy nem szerepel rajta sem a M&S jelzés, sem a következő feliratokkal nem találkozhatunk rajta: "All season", ill. "All weather".

Balesetveszélyes télen a nyári gumiabroncs?

Kifejezetten az! A nyárigumi összetétele és felületi kialakítása sem alkalmas arra, hogy a nedves, csúszós, jeges, havas útviszonyok között közlekedjünk vele. Már alacsony sebesség esetében is tapasztalható a rossz úttartás és a megfelelő tapadás hiánya. Bizonyos időjárási-, és útviszonyok között pedig akár életveszélyes is lehet, ha gépjárművünk nem az évszaknak megfelelő gumival van felszerelve.

Vissza a lap tetjére