Téli közlekedés Ford Focussal: központban a téli gumi!

Ha próbált már nyári gumival a téli havazás közepette közlekedni, akkor pontosan tudja, miért hangsúlyozzák a szakemberek évről-évre a gumicsere fontosságát. Mindegy, hogy a cél Ford Focusra téligumi vásárlás, vagy más márka mellé az ideális szett megtalálása, abban egyetértenek a legtöbben, hogy a biztonságos közlekedés múlik a megfelelő választáson. Ugyan sokak számára fontos az ár, de a silány minőségű, havas, latyakos utakon elégtelenül teljesítő gumikkal többet árthatunk, mint használhatunk. Hasonló a helyzet akkor is, ha a profilmélység eléri a kritikus 4 mm-t. Nézzük, miért fontos, hogy legkésőbb novemberben már mindenképpen a téli szett kapjon helyet a Focus-osok autóján is!

Ford Focusra téligumi

2016.10.13

Hankook a biztonság és a megfizethetőség szolgálatában

A téli gumik cseréje már nem várathat sokáig magára, ezért nagyon fontos, hogy időben rendelkezésre álljon a minden szempontból megfelelő szett. Legtöbben szeretnénk olcsón megúszni az évszakváltáskor aktuálissá váló gumicserét, de a minőségről sem érdemes lemondani ennek érdekében. Az olcsó Hankook téligumi remek alternatívát jelenthet akkor, ha kimagasló minőséget szeretnénk kapni a pénzünkért, de ugyanakkor a megfizethetőség sem elhanyagolható szempont. A szakemberek minden évben hangsúlyozzák, hogy a gumicserén tulajdonképpen a biztonságos közlekedés múlhat. Ha tehát tartósan hét fok alá süllyed a hőmérséklet, akkor mindenképp gondoskodni kell a cseréről. Nézzük, miért érdemes a világhírű Hankook márka mellett letenni a voksot akkor is, ha a télre való felkészülésről van szó!

olcsó Hankook téligumi

2016.10.13

Michelin téligumik: biztonság mindenekfelett!

A Michelin 1889 óta van jelen abroncsaival a világban és szolgálja a színvonalas autózás élményét. A vevők és az emberek tiszteletben tartása mellett a környezettudatosság is rendkívül fontos szempontnak számítanak a Michelin csoport működése során. A legerősebb márkanevek között szereplő Michelin Alpin téligumi is egy azok közül a fejlesztések közül, melyek a biztonságos közlekedést célozzák. Ennek érdekében a kutatási-fejlesztési részlegek szakemberei valós körülmények közötti tesztelésekkel és a lehető legnagyobb szakértelemmel igyekeznek tenni. A maximális odafigyelésre szükség is van, hiszen a téli útviszonyok közötti közlekedés bizony megköveteli, hogy csak a legjobb minőségű szett kerüljön felszerelésre a gépjárműre. A hó, a jég, a latyak és a rendszeresen jelen levő nedvesség komoly kihívások elé állítják a gumikat, ráadásul a megfelelő tapadásról is gondoskodni kell. A Michelin családi autókra, egyterűekre és városi autókra egyaránt kiválóan alkalmas típusa maximálisan eleget tesz a felé támasztott követelményeknek.

Michelin Alpin téligumi

2016.10.13

A gumicsere valóban életet menthet!

Vannak olyan területek az autóhasználattal kapcsolatban, melyek még az akár több éve az utakon közlekedők számára is kérdésesek lehetnek. 

Tipikusan ilyen az, hogy mikor kell a téli gumit felrakni. A hét fokos szabályt a legtöbben ismerik, de amikor egyik nap még 25 fok van, a másik reggelen pedig akár 0 fok környéki hőmérsékletet lehet mérni, úgy igencsak nehéz kiválasztani a cseréhez a megfelelő időpontot. Hegyvidéki környéken, vagy ha a gépjárművet rendszerint csak hajnalban és a szintén hideg esti órákban használjuk, úgy már korábban is aktuálissá válhat a téli gumi használata, de alapvetően nem érdemes a cseréhez túl korai időpont mellett dönteni. Nézzük, miért!

 

2016.10.04

BMW-vel az utakon - Télen is biztonságosan!

275/45R20 téligumiBiztonságban elérni az úti célt. Nem más ez, mint minden autós vágya, aki az utakra gurul. A téli hónapok, a jeges utak, a havas, ködös, szeles körülmények azonban igencsak próbára teszik mind a sofőröket, mind a gépjárműveket. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy biztosan balesetveszélyes szituációkra kellene felkészülni, hiszen az autó megfelelő karbantartása és persze az évszakhoz ideális gumik használata már nagyon sokat segíthet a biztonságos közlekedés megvalósításában. A téli gumi BMW-re is elmaradhatatlan, s talán teljesítményéből adódóan még jobban oda kell figyelni a gumik megfelelő megválasztására.

2016.10.04
Az összes hír megtekintése

Bezár
Téli közlekedés Ford Focussal: központban a téli gumi!

Hét fok a vízválasztó Elsőként is azt tisztázzuk, hogy mikor kell lecserélni a nyári gumit. ...

Hankook a biztonság és a megfizethetőség szolgálatában

Megbízható minőség elérhető áron A téligumik piacán a Hankook egyedülálló helyet foglal el, hiszen elérhető áron kínál kimagasló minőséget. ...

Michelin téligumik: biztonság mindenekfelett!

Michelin Alpin téligumi: biztonság és stabilitás A világhírű Michelin Alpin téligumi népszerűségét főként annak köszönheti, hogy egyedülálló kialakításával ... ...

Tudnivaló a nyárigumi összetételéről

Nyárigumi webshopKifejezetten a tavasztól őszig terjedő időszakra kerül kialakításra a nyárigumi, melynek anyagkeveréke keményebb a téli változatnál. Természetesen a futófelület mintázatában is különbségek észlelhetőek mind a nagyság, mind a zártság terén. A gyártók ezzel a magas hőmérséklet esetében is a nagy ellenállást, és a megfelelő tapadást kívánják biztosítani még gyors közlekedés alkalmával is.

Mikor döntsünk a nyári gumi mellett?

Elméletileg már a 7 Celsius fok elérése után lecserélhetjük a téli abroncsot, de ajánlott a nyárigumi felszerelésével megvárni, míg az idő hosszabb távon is megenyhül.

Milyen jelöléssel van ellátva a nyári gumi?

Elsősorban onnan különböztethető meg a nyári gumi a télitől, vagy a négyévszakos társaitól, hogy nem szerepel rajta sem a M&S jelzés, sem a következő feliratokkal nem találkozhatunk rajta: "All season", ill. "All weather".

Balesetveszélyes télen a nyári gumiabroncs?

Kifejezetten az! A nyárigumi összetétele és felületi kialakítása sem alkalmas arra, hogy a nedves, csúszós, jeges, havas útviszonyok között közlekedjünk vele. Már alacsony sebesség esetében is tapasztalható a rossz úttartás és a megfelelő tapadás hiánya. Bizonyos időjárási-, és útviszonyok között pedig akár életveszélyes is lehet, ha gépjárművünk nem az évszaknak megfelelő gumival van felszerelve.

Vissza a lap tetjére