A jövő nyári gumiját szeretné megalkotni a Michelin

A legtöbb gumigyártóhoz hasonlóan a Michelin is arra törekszik, hogy időről-időre forradalmi ötleteket vezethessenek be a gumigyártásba, a gyártónak azonban ötletei megvalósításához nagyon fontos, hogy befektethessen, illetve tesztelhessen – mindezt az új technológiák legalaposabb megismerésének érdekében.

2015.05.19

Ritkán előforduló fontos kérdések a nyári gumik kapcsán

A nyári gumik kapcsán a legáltalánosabb kérdésekre a választ általában mindenki ismeri, így tudjuk, hogy mi lehet a probléma például olyan esetekben, ha a gumi nem megfelelően kopik, esetleg nem elegendő benne a nyomás. Ezeken a dolgokon felül azonban számtalan olyan kérdés létezik még, amelyek korántsem ennyire egyértelműek, éppen ebből kifolyólag csak kevesen tudják rájuk a választ – még a gyakorlottabb autósok körében is! Lássunk ezek közül ötöt!

2015.05.13

Saját magát fújja fel a Goodyear TripleTube nyári gumi

Goodyear Triple TubeÚjabb forradalmi találmánnyal rukkolt elő a Goodyear, akik bejelentették TripleTube névre hallgató intelligens gumiabroncsukat, ami képes az adott helyzetben aktívan felfújni, vagy akár leereszteni magát a sokoldalúság és az optimális teljesítmény érdekében.

2015.05.04

Autóápolási tanácsok a télre

Noha az idei tél még nem nagyon mutatta meg keményebbik oldalát, még érhetik meglepetések az autósokat a hátralévő téli időszakban. A hideg időjárás elég komolyan igénybe veszi az autókat, jobban mint a nyáron megszokott nagy hőség. Mire érdemes odafigyelni télen, hogy autónk külsejét a következő szezonra is ugyanolyan minőségben őrizhessük meg?

2015.03.04

Mi a megoldás a befagyott zárra, vagy ablakra?

Bár hazánkban az idei tél eddig nem hozott súlyos mínuszokat, még érhetik a autósokat kellemetlen meglepetések, és akik például sítúrát terveznek a környező országokban, szembesülhetnek erősen lejegesedett gépkocsijukkal. Nálunk leginkább csak a jégkaparóval és esetleg a meleg vízzel próbálkoznak az autósok a  jég eltüntetésével, hazánkon kívül a hidegebb éghajlatú országokban több ötletes megoldást is kitaláltak, például a befagyott zár jegesedésének hatékony és nem károsító megszüntetésére.

2015.03.03
Az összes hír megtekintése

Bezár
Vissza a lap tetjére